Mungkinkah Tertawa

Haruskah ku padamkan.. kedukaan ini.. dengan titis airmata.. dan menyayat hati.. ataupun biar dalam.. keadaan bergini.. Haruskah diriku.. kembali disini.. di depan dirimu.. yang tiada suri.. mungkinkah tertawa.. aku menanti diri.. Aku bertanya pada.. diri oh mengapa.. mengapa kita setiai.. kehidupan.. aku tersiksa.. Sejambak kasih bekal harapan.. terhapus di pertengahan jalan.. gugur bagaikan dedaunan.. tercemar kehormatan cinta.. Apa salahku.. hingga.. kau paling pada aku.. Aku bertanya pada.. diri oh mengapa.. mengapa kita setiai.. kehidupan.. aku tersiksa..

Sendiri Menyepi...

Sendiri menyepi.. Tenggelam dalam renungan.. Ada apa aku seakan ku jauh dari ketenangan.. Perlahan ku cari.. Mengapa diriku hampa.. Mungkin ada salah.. Mungkin ku tersesat.. Mungkin dan mungkin lagi.. Aku merasa.. Sendiri menyepi.. Ingin ku menangis.. Menyesali diri.. Mengapa terjadi.. Sampai bila ku begini.. Resah tak bertepi.. Kembalikan aku pada cahayaMU.. Yang sempat menyala.. Benderang di dalam hidupku.. Ku ingin cahayaMu.. Mendekati hidup ku..

Jumaat, 11 Januari 2013

filem roda roda 1985


Sinopsis
Lima orang kanak-kanak bekerja dengan penternak lembu dengan menggunakan basikal BMX. Kanak-kanak itu terserempak dengan beberapa orang penyeludup emas dan dadah, yang cuba membunuh kanak-kanak itu kerana takut rahsia kegiatan haram mereka itu terbongkar. Kanak-kanak itu memberitahu polis mengenai kegiatan itu. Polis bertindak dan kumpulan penjenayah itu dapat ditangkap. 
Cast
Zami Ismail
(Pelakon Utama)
Joo Lian
(Pelakon Utama)
Jamaluddin Abd Kadir
(Pelakon Utama)
Mohd Hazliludin
(Pelakon Utama)
Catat Ulasan