Mungkinkah Tertawa

Haruskah ku padamkan.. kedukaan ini.. dengan titis airmata.. dan menyayat hati.. ataupun biar dalam.. keadaan bergini.. Haruskah diriku.. kembali disini.. di depan dirimu.. yang tiada suri.. mungkinkah tertawa.. aku menanti diri.. Aku bertanya pada.. diri oh mengapa.. mengapa kita setiai.. kehidupan.. aku tersiksa.. Sejambak kasih bekal harapan.. terhapus di pertengahan jalan.. gugur bagaikan dedaunan.. tercemar kehormatan cinta.. Apa salahku.. hingga.. kau paling pada aku.. Aku bertanya pada.. diri oh mengapa.. mengapa kita setiai.. kehidupan.. aku tersiksa..

Sendiri Menyepi...

Sendiri menyepi.. Tenggelam dalam renungan.. Ada apa aku seakan ku jauh dari ketenangan.. Perlahan ku cari.. Mengapa diriku hampa.. Mungkin ada salah.. Mungkin ku tersesat.. Mungkin dan mungkin lagi.. Aku merasa.. Sendiri menyepi.. Ingin ku menangis.. Menyesali diri.. Mengapa terjadi.. Sampai bila ku begini.. Resah tak bertepi.. Kembalikan aku pada cahayaMU.. Yang sempat menyala.. Benderang di dalam hidupku.. Ku ingin cahayaMu.. Mendekati hidup ku..

Isnin, 10 Jun 2013

13 Kebaikan Merokok Yang Kita Tak Pernah Tahu1.      Perokok pasif lebih berbahaya daripada perokok aktif, maka untuk mengurangkan risiko tersebut aktiflah merokok. .2.      Menghindarkan diri daripada perbuatan jahat kerana tidak pernah ditemui orang yang membunuh, mencuri dan berkelahi sambil merokok. .3.      Mengurangkan risiko kematian, dalam berita tidak pernah ditemui orang yang meninggal dalam posisi merokok. .4.      Berbuat amal kebaikan, kalau ada orang yang mencari pemetik api..”kita hulur je walaupun tidak kenal”.. .5.      Boleh menambah suasana nature untuk ruangan ber AC dgn asapnya, sehingga seolah-olah berkabut. .6.      Menghilangkan bau wangi-wangian ruang bagi yang alergi bau perfume. .7.      Melatih kesabaran dan menambah semangat pantang menyerah kerana bagi orang yang baru berjinak-jinak dgn rokok itu x mudah; batuk-batuk dan tersedak tapi tetap teruskan (bagi yg lulus). .8.      Untuk penunjuk kesihatan, biasanya org yang sakit pasti dilarang utk merokok. Jadi yang merokok itu pasti orang sihat. .9.      Menambah kenikmatan: pd ptg hari minum kopi dan makan pisang goreng sungguh nikmat. Lebih-lebih lagi ditambah dengan merokok! .10.  Tanda kalau hari sudah pagi, kita pasti akan mendengar ayam “merokok”. .11.  Anti pencuri, suara perokok yg batuk kuat di malam hari mujarab untuk menghalau penjahat. .12.  Sebagai pengganti pelubang kertas ketika emergency .13.  Fakta lain … kira-kira 30% orang meninggal dunia adalah perokok. 70% pula bukan perokok ..!!14.  Jadi merokoklah agar masuk ke golongan yg 30% itu .

BLOG AMMAR

Blog Informasi Terkini

Catat Ulasan