Mungkinkah Tertawa

Haruskah ku padamkan.. kedukaan ini.. dengan titis airmata.. dan menyayat hati.. ataupun biar dalam.. keadaan bergini.. Haruskah diriku.. kembali disini.. di depan dirimu.. yang tiada suri.. mungkinkah tertawa.. aku menanti diri.. Aku bertanya pada.. diri oh mengapa.. mengapa kita setiai.. kehidupan.. aku tersiksa.. Sejambak kasih bekal harapan.. terhapus di pertengahan jalan.. gugur bagaikan dedaunan.. tercemar kehormatan cinta.. Apa salahku.. hingga.. kau paling pada aku.. Aku bertanya pada.. diri oh mengapa.. mengapa kita setiai.. kehidupan.. aku tersiksa..

Sendiri Menyepi...

Sendiri menyepi.. Tenggelam dalam renungan.. Ada apa aku seakan ku jauh dari ketenangan.. Perlahan ku cari.. Mengapa diriku hampa.. Mungkin ada salah.. Mungkin ku tersesat.. Mungkin dan mungkin lagi.. Aku merasa.. Sendiri menyepi.. Ingin ku menangis.. Menyesali diri.. Mengapa terjadi.. Sampai bila ku begini.. Resah tak bertepi.. Kembalikan aku pada cahayaMU.. Yang sempat menyala.. Benderang di dalam hidupku.. Ku ingin cahayaMu.. Mendekati hidup ku..

Jumaat, 26 April 2013

jom kita mengundi

 demam pilihan raya.... bijak memilik penentu masa hadapan.... undi jangan tak undi... hanya satu undi sahaja diperlukan........ jom jom kita mengundi..... (gambar gambar poster pilihan raya hanya rekaan semata mata) Ah-Fatihah untuk seniman seniman tanah air yang telah kembali kepangkuanNYA....

 ni lah satu satunya calon yang paling bersemangat MAIMUN BINTI YUSUF...
TABIK SPRING..... LAH KAT NENEK..... PERJUANGAN MESTI DITERUSKAN....

 MARI BERSATUPADU.. POLITIK, UNDI HAK INDIVIDU... JANGAN KERANANYA KITA BERMUSUHAN SESAMA KITA..


Catat Ulasan