Mungkinkah Tertawa

Haruskah ku padamkan.. kedukaan ini.. dengan titis airmata.. dan menyayat hati.. ataupun biar dalam.. keadaan bergini.. Haruskah diriku.. kembali disini.. di depan dirimu.. yang tiada suri.. mungkinkah tertawa.. aku menanti diri.. Aku bertanya pada.. diri oh mengapa.. mengapa kita setiai.. kehidupan.. aku tersiksa.. Sejambak kasih bekal harapan.. terhapus di pertengahan jalan.. gugur bagaikan dedaunan.. tercemar kehormatan cinta.. Apa salahku.. hingga.. kau paling pada aku.. Aku bertanya pada.. diri oh mengapa.. mengapa kita setiai.. kehidupan.. aku tersiksa..

Sendiri Menyepi...

Sendiri menyepi.. Tenggelam dalam renungan.. Ada apa aku seakan ku jauh dari ketenangan.. Perlahan ku cari.. Mengapa diriku hampa.. Mungkin ada salah.. Mungkin ku tersesat.. Mungkin dan mungkin lagi.. Aku merasa.. Sendiri menyepi.. Ingin ku menangis.. Menyesali diri.. Mengapa terjadi.. Sampai bila ku begini.. Resah tak bertepi.. Kembalikan aku pada cahayaMU.. Yang sempat menyala.. Benderang di dalam hidupku.. Ku ingin cahayaMu.. Mendekati hidup ku..

Khamis, 15 Ogos 2013

Ultraman Dan Adik-Beradiknya Dari Masa ke Masa.
Ultraman berasal dari Nebula M78. Ia adalah seorang pakar di Space University dan merupakan anggota Space Garrison. Dikisahkan pula, Ultraman turut mempunyai keluarga di planet itu. Ayahnya adalah direktor Space Security Board dan ibunya adalah guru di sekolah Ultra.

Kedatangan Ultraman ke bumi disebabkan suatu alasan. Dia sedang mengejar raksasa bernama Bemular. Namun, ketika aksi mengejar itu, Ultraman terlanggar sebuah kapal perang dari Angkatan Tentera Luar Angkasa bernama SSIT yang merupakan tentera Diraja Jepun. Juruterbangnya yang bernama Shin Hayata hampir terbunuh dalam kejadian itu.

Merasa bersalah, di saat kritikal itulah Ultraman memutuskan untuk memberi sebahagian 'energy' atau tenaganya kepada Hayata agar Hayata mampu terus hidup. Ultraman pun menjadi satu dengan Hayata sehingga Ultraman harus menetap di bumi.


Keinginan Ultraman menetap di bumi ternyata mendapat izin dari Zoffy, komando Space Garrison. Ketika inilah, setiap kali raksasa menyerang bumi, Hayata selalu berubah menjadi Ultraman. Perubahan dirinya menjadi Ultraman dibantu oleh sebuah alat bernama Beta Capsule yang selalu disimpan di poket bajunya.

Itu kisah secara ringkas sejarah Ultraman di bumi. Sebenarnya, terdapat banyak lagi spesies Ultraman, yang mungkin korang tak tahu:

UltramanUltraman ZoffyUltra SevenUltraman 21Ultraman Jack

Ultraman AceUltra FatherUltra MotherUltraman TaroUltraman LeoUltraman AstraUltraman KingUltraman JoniasUltraman 80
Ultra YullianUltraman Chuck, Ultraman Scott, Ultra BethUltraman GreatUltraman PoweredUltraman ZearthUltrama ShadowUltraman TigaUltraman DynaUltraman GaiaUltraman AgulUltraman NiceUltraman NeosUltraman CosmosUltraman JusticeUltraman LegendUltraman BoyUltraman NoaUltraman NexusUltraman The NextUltraman Max


Ultraman XenonUltraman MebiusUltraman Hikari


Ultraman Hunter Knight TsurugiUltra Seven XUltraman Zero


Ultraman Saga


Ultraman Belial


Ultraman ZagiThis entry was posted in Fakta . Bookmark the permalink. Posted on August 13


Catat Ulasan