Mungkinkah Tertawa

Haruskah ku padamkan.. kedukaan ini.. dengan titis airmata.. dan menyayat hati.. ataupun biar dalam.. keadaan bergini.. Haruskah diriku.. kembali disini.. di depan dirimu.. yang tiada suri.. mungkinkah tertawa.. aku menanti diri.. Aku bertanya pada.. diri oh mengapa.. mengapa kita setiai.. kehidupan.. aku tersiksa.. Sejambak kasih bekal harapan.. terhapus di pertengahan jalan.. gugur bagaikan dedaunan.. tercemar kehormatan cinta.. Apa salahku.. hingga.. kau paling pada aku.. Aku bertanya pada.. diri oh mengapa.. mengapa kita setiai.. kehidupan.. aku tersiksa..

Sendiri Menyepi...

Sendiri menyepi.. Tenggelam dalam renungan.. Ada apa aku seakan ku jauh dari ketenangan.. Perlahan ku cari.. Mengapa diriku hampa.. Mungkin ada salah.. Mungkin ku tersesat.. Mungkin dan mungkin lagi.. Aku merasa.. Sendiri menyepi.. Ingin ku menangis.. Menyesali diri.. Mengapa terjadi.. Sampai bila ku begini.. Resah tak bertepi.. Kembalikan aku pada cahayaMU.. Yang sempat menyala.. Benderang di dalam hidupku.. Ku ingin cahayaMu.. Mendekati hidup ku..

Isnin, 5 Mei 2014

 KISAH CINTA ORANG MUDA REMAJA 

Pakwe : sy cukup mecintai awk lbh dr segalanya
Makwe : betul ke?
Pakwe : semestinya betul dan tiada keraguaanya lg sygku
Makwe : buktinye?
Pakwe : lautan api sanggup sy redah
Makwe : waa awk tahu ke lautan api tuu ape?
Pakwe : x,nape?
Makwe : kalau awk nak masuk neraka(lautan api) pergilah seorang seorang sy tak nak,kan lebih indah awk cakap " sy sanggup menikahi awk demi cinta kita kerana ALLAH "

p/s : Bercakaplah megikut kemampuan bkn mengikut kemahuan (^^,)
23Suka ·  · 
 
Al-Fatiah Buat Arwah Isteriku
Norain Binti Othman
21/02/2014
Jumaat 8.50 Malam
Catat Ulasan